PODZIMNÍ SALÁT PRO ZDRAVOU PLEŤ
Když se začne zabarvovat listí do žluta a oranžova a dny se zkracují, naše pokožka záhy pocítí sezónní změnu, která přichází s chladným podzimním vánkem, a nižší teploty nám vysušují pleť. Podzim je ale také čas sklizně a výživy pro naší pokožku. Potraviny, jako jsou jablka, hrušky, sladké brambory a dýně jsou plné základních vitaminů a živin - vynikající lahůdky pro naše chuťové buňky i pokožku. Oslavte s námi příchod podzimu a vychutnejte si lahodný veganský recept na salát. Díky kombinaci přísad bohatých na vitamínů jako jsou jablka a hrušky, je salát nabitý antioxidanty, které bojují proti stárnutí a volným radikálům. Velkorysá lžíce dýňových semen přináší bohatý zdroj zinku, minerál potřebný pro imunitu a zdraví kůže. Sladké brambory jsou další hvězdnou složkou - plné draslíku, mědi a manganu, energizují vaše tělo a omlazují pokožku. Tento salát doplněný dijonskou zálivkou vás a vaši pokožku připraví na změnu ročního období. PODZIMNÍ SALÁT INGREDIENCE:
Salát:
(použijte bio ingredience, pokud to půjde)
• ½ hrnku zralé hrušky
• 8 hrnků čerstvého špenátu
• ½ hrnku sladké brambory, nakrájené na malé kostičky
• ½ hrnku řepy, na malé kostičky
• 3 polévkové lžíce dýňových semínek
• 1 polévková lžíce brusinek
Dressing: • 2 polévkové lžíce Dijonské zrnkové hořčice
• 1 polévková lžíce agáve sirupu
• 2 polévkové lžíce jablečného pyré
• 1 polévková lžíce jablečného octa
• 1 olivového oleje
POSTUP: Salát:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Nakrájejte sladkou bramboru a řepu na malé kostky. Rozložte na naolejovaný plech a posypte špetkou soli. Pečte přibližně 20 minut a nebo dokud kostky nezměknou. Zatímco se zelenina peče, nakrájejte jablka a hrušku na stejně velké kostky. Jakmile jsou sladké brambory a řepa upečené, vyjměte je z trouby a položte je stranou. Po vychladnutí sladké brambory a řepu smíchejte s jablkem, hruškou, dýňovými semínky a brusinkami a položte je na špenátové lůžko.
Dressing Nalijte všechny ingredience do připravené nádoby, dobře promíchejte, nebo v uzavřené nádobě protřepejte. Dochuťte dle potřeby a můžete podávat. Dobrou chuť!
|