Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

JAK SPRÁVNĚ KOMBINOVAT INGREDIENCE V KOSMETICE

 

Při péči o pleť může docházet ke kombinaci různých ingrediencí a velmi účinných složek, aniž bychom nad tím přemýšleli. Ale bohužel ne všechny kombinace spolu fungují ve prospěch zdraví a krásy pleti. Zatímco některé složky spolu krásně ladí a podporují se, některé naopak mohou způsobit více škody než užitku. Přečtěte si, jak produkty správně párovat.

KTERÉ INGREDIENCE SPOLU DOBŘE FUNGUJÍ?

  • Konvenční retinol a kyselina hyaluronová
  • Vitamín C a niacinamid
  • Kyselina salicylová a kyselina hyaluronová
  • Vitamín C a SPF (při vrstvení, ne míchání)
  • Niacinamid kombinujte bez obav se vším

JAKÁ PÉČE O PLEŤ BY SE NEMĚLA KOMBINOVAT?

  • Konvenční retinol a AHA nebo BHA
  • Vitamín C a konvenční retinol
  • Kyselina salicylová a konvenční retinol
  • SPF nemíchejte raději s ničím

ŘEKNĚME SI VÍC O KONVENČNÍM RETINOLU

Ačkoliv je retinol všemi opěvován, může představovat významné potíže při péči o pleť. Konvenční retinol/retinoidy stimulují přeměnu pleťových buněk, která se fyzicky projevuje jako intenzivní exfoliace odhalující novou kůži. To může vést k suché, podrážděné a dokonce olupující se pleti. Když se spojí s nesprávným produktem, zbytečně dochází k poškozování pleti. Pokud máte pochybnosti, raději nevrstvěte ani nemíchejte retinol s čímkoliv, čím si nejste úplně jisti. Obraťte se raději na svou kosmetičku, která vám určitě poradí.


Produkty Éminence Organics neobsahují konvenční retinol. Pouze bakuchiol a přírodní alternativu retinolu.


 

Produkty Éminence Organics neobsahují konvenční retinol. Jedná se o syntetickou chemickou látku odvozenou od vitamínu A. Obsahují pouze dvě alternativy retinolu: bakuchiol, což je extrakt z listů a semen rostliny babchi, a přírodní alternativu retinolu, která se získává z botanických výtažků stromu tara a kořene čekanky. Míchání jakýchkoliv produktů s těmito ingrediencemi je zcela v pořádku a nemusíte se bát vedlejších účinků.

 do not mix

KONVENČNÍ RETINOL

Míchejte: Konvenční retinol a kyselinu hyaluronovou

Hydratační účinky kyseliny hyaluronové se skvěle hodí k vysušující povaze běžného retinolu. Sérum s kyselinou hyaluronovou nebo hydratační krém působí proti podráždění a pomáhá doplnit pleti ztracenou vláhu.

Nemíchejte: Konvenční retinol a AHA a BHA

Beta-hydroxykyseliny (BHA), alfa-hydroxykyseliny (AHA) a běžný retinol působí exfoliačně. Společně se pak účinek ještě násobí a to vede k podráždění pleti a vysušování. Dlouhodobým používáním může dojít až k poškození kožní bariéry. 

Pokud není vaše pleť citlivá, můžete toto vyřešit tak, že produkt s retinolem použijete na noc a produkty s kyselinami na den. Připomínáme, že retinoidy je vhodné používat na noc kvůli zvýšené citlivosti na UV záření při jeho aplikaci na pleť. 

VITAMÍN C

Míchejte: vitamín C a niacinamid

Milujeme niacinamid a vitamín C pro jejich snadné použití a spoustu příznivých účinků. Spolu ale působí ještě lépe. Nedávno byly vyvráceny mýty o péči o pleť, které tvrdily, že by se tyto dvě látky neměly kombinovat. Myšlenka, která vznikla z výzkumu v 60. letech 20. století, už není relevantní hlavně pro to, jak dnes používáme a skladujeme produkty. Toto silné duo nabízí hydratační, rozjasňující a vyhlazující účinky. 

Nemíchejte: vitamín C a konvenční retinol

Bohužel ani vitamín C a konvenční retinol si nesedí. Kombinace těchto dvou látek může vést k zarudnutí podráždění. Také vede k přecitlivělosti na sluneční záření.

Používejte běžný retinol spíše na noc. Produkty s vitamínem C naopak aplikujte přes den, kdy je pleť náchylná k působení okolního znečištěného prostředí. Vždy používejte krém s ochranným faktorem, ale použijte jej jako závěrečnou vrstvu. Nemíchejte s ostatními produkty.


Niacinamid je možné míchat téměř s každou složkou a produktem péče o pleť.


 

NIACINAMID

Míchejte: s čímkoliv

Niacinamid můžete kombinovat s téměř každou složkou a produktem péče o pleť. Doporučujeme používat s retinoly, kyselinou hyaluronovou, AHA i BHA a vitamínem C.

2023-Fall-Social-Media-Package-850x490-1

KYSELINA SALICYLOVÁ

Míchejte: Kyselinu salicylovou a kyselinu hyaluronovou

Kyselina hyaluronová hloubkově hydratuje a pomáhá pleti udržet vlhkost , zatímco kyselina salicylová působí exfoliačně a mírní zánět. Výsledkem této kombinace je hladší, hydratovanější a jasnější pleť.

Nemíchejte: kyselina salicylová a konvenční retinol

Kyselina salicylová čistí pleť, zatímco retinol vyhlazuje jemné linky a vrásky. Není to ovšem zrovna šťastný mix. Míchání může způsobit přesušení pleti a taktéž podráždění. Aby pleť tuto suchost nějak kompenzovala, začíná vytvářet nadměrné množství kožního mazu. To pak způsobuje zanesení pórů. Opět doporučujeme používat kyselinu salicylovou během dne a retinol nechte působit v noci.

SPF

Vrstvěte (nemíchejte): SPF a vitamín C

Existují výzkumy, které podporují fakt, že vitamín C umístěný pod dobrý opalovací krém, zajistí lepší ochranu proti slunečnímu záření. Důležité je, aby byl opalovací krém použit vždy jako poslední vrstva péče o pleť. Předchozí produkty nechte nejdříve dobře vstřebat.

Nemíchejte: SPF s čímkoliv

Sluneční ochrana je velmi důležitá v každodenní péči o pleť, ale nedoporučujeme ji míchat ani s make-upem ani s hydratačním krémem. Je to jediný produkt, které nelze vylepšit smícháním s jiným.

Před aplikací a mícháním jakéhokoliv produktu se ujistěte, zda spolu klíčové ingredience ladí. Zabráníte tak nepříjemným reakcím pleti.

Vyzkoušejte tyto produkty:

Pleťový krém bakuchiol+niacinamid

Eminence_Organics_Bakuchiol_Niacinamide_Moistu – zmenšené

 

            více           

Hyaluronové sérum s jahodou a rebarborou

Strawberry Rhubarb Hyaluronic Serum

            více           

Kokosový omlazující krém

Coconut Age Corrective Moisturizer

 

            více           

Sérum z citrusů a kapusty s vitamíny C+E

Citrus & Kale Potent C+E Serum - kopie

            více           

Affiliate program