Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

BLACK SEED NEBOLI EGYPTSKÝ KMÍN V KOSMETICE

 

Slyšeli jste o něm? Black Seed Oil, olej z černuchy seté nebo také olej z egyptského kmínu. V kosmetice se používá už stovky let převážně v Asii a Africe. V moderní době se stal celkem nedávno vyhledávanou ingrediencí a nyní si získává celosvětové uznání pro své pozoruhodné účinky na pokožku. 

CO JE BLACK SEED OIL?

Black Seed je jednoletá kvetoucí rostlina, která pochází ze západní Asie a části Evropy. Starověké civilizace, včetně těch z Egypta a Mezopotámie, si této rostliny cenily pro její všestrannost a využívaly ji nejen v kuchyni, ale také pro její léčivé vlastnosti.

Skutečné kouzlo spočívá v jeho plodech, které obsahují spoustu malých, černých, trojúhelníkových semen obsahujících živiny jako je kyselina linolová, kyselina olejová a tymochinón. Olej Black Seed je také nabitý antioxidanty a omega mastnými kyselinami. Lze jej použít proti akné, ucpaným pórům a pro hydrataci.

Pojďme se ponořit do konkrétních kosmetických účinků.

2024-Spring-Social Media-Package-1080x1080-6

ÚČINKY V PÉČI O POKOŽKU

Bojíte se ucpaných pórů? Zatímco některé oleje mají pověst toho, že pleť spíše přetěžují, u oleje z Black Seed není třeba se obávat. Díky svým antibakteriálních a protizánětlivých vlastnostem dokáže tento olej odstranit příznaky spojené s ucpanými póry, nadměrnou produkcí kožního mazu a tvorbou tmavých teček. 


Olej Black Seed je přínosný pro zdraví vlasů a vlasové pokožky.


Může zmírňovat onemocnění, jako je lupénka, ekzém, vitiligo a akné. Je také známý pro své přínosy pro zdraví vlasů a pokožky hlavy. Fytochemikálie v oleji posilují i vlasy od kořínků až po roztřepené konečky. Zároveň poskytují hydrataci a revitalizaci suchých a lámavých vlasů. Zkuste vmasírovat trošku oleje do vlasové pokožky před mytím.

Abychom pochopili kouzlo Black Seed, musíme se podívat na jeho základní složky. Mezi dvě nejvýznamnější patří kyselina linolová a tymochinón. 

Kyselina linolová, omega-6 mastná kyselina, snižuje nadměrnou produkci kožního mazu. To díky svým antimikrobiálním a protizánětlivých vlastnostem. 

Tymochinón pomáhá bojovat proti tmavým skvrnám a rozjasňuje pleť. Je známý pro své antioxidační, antimikrobiální a protizánětlivé účinky. 

Obrázek1

Znáte už naši novou kolekci Charcoal & Black Seed?

Pleťová maska a Rozjasňující olej z kolekce Charcoal & Black Seed obsahují zmiňovaný olej. Sametová maska vstřebává nadměrný kožní maz, minimalizuje rozšířené póry a zanechává pleť sjednocenou a svěží bez zbytečného vysušení. Rozjasňující olej vyrovnává tvorbu kožního mazu. Tento lehký, ale silný olej s citrusovou vůní se snadno vstřebává, zmírňuje zarudnutí a hydratuje pleť.

Pokud jste profesionál v oblasti kosmetické péče, bude vás určitě zajímat, že kolekce obsahuje i produkt určený pouze do salonu. Charcoal & Black Seed Pro Desincrustation Gel. Profi změkčovací gel, který usnadňuje hloubkové čištění pleti. 

Zajímá vás více tipů a novinek? Sledujte nás na Instagramu a Facebooku.

Affiliate program